Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: Onzichtbare man / Ralph Ellison ; vertaald [uit het Engels] door Ko Kooman
Editie: Tweede, volledig herziene druk.
Impressum: Amsterdam : L.J. Veen Klassiek, januari 2017
Collatie: 525 pagina's ; 23 cm
Bibl. annot.: Vertaling van: Invisible man. - New York : New American Library, 1947. - (Signet book ; Q 2722). - 1e druk: Amsterdam : De Arbeiderspers, ©1988. - (Grote ABC ; nr. 609).
Annotatie: Een zwarte man voelt, in het begin van de 20e eeuw, hoe diep rassendiscriminatie in de Amerikaanse samenleving is geworteld, ook al is de slavernij al lang afgeschaft.
ISBN: 9789020415223 ; *paperback  toon meer
Auteur: Ellison, Ralph (1914-1994)
Medewerkers: Kooman, Ko
Materiaal: Boeken Volw verh.
Taalcode: Nederlands
Mediasoort: Boek
Publ.jaar: 2017
Jeugd/Volw.: Volwassen
Inform./Verh.: Verhalend
Genre: Rassenvraagstuk
Zoektitel: Onzichtbare man
Onderwerp: Racisme
Aanschaf inf: Roman van de Afro-Amerikaanse schrijver Ralph Ellison (1913-1994): opgenomen in de reeks LJ Veen Klassiek. Een jonge zwarte man ondervindt hoe de rassendiscriminatie diep geworteld is in de Amerikaanse samenleving, ook al is de slavernij officieel afgeschaft. Hij voelt zich als een onzichtbare man die blijkbaar geen bestaansrecht heeft. We hebben het over de eerste helft van de twintigste eeuw, toen de zwarte bevolking nog steeds door de blanke meerderheid werd gediscrimineerd en verdrukt. De naamloze hoofdpersoon maakt vreselijke dingen mee. Hoewel hij uitermate intelligent is en zich houdt aan de blanke normen, wordt hij zijn hele leven lang vernederd en achtergesteld. Ellison schrijft in een authentieke stijl die pulseert als de jazz uit die tijd. De gedetailleerde beschrijvingen van de vele discriminaties maken een verpletterende indruk. Het boek is een aanklacht en trekt zich niets aan van het fatsoenlijk taalgebruik in de jaren vijftig. Door zijn universele boodschap en rauwe schoonheid heeft deze klassieker nog niets aan urgentie ingeboet..
Titelnr: 703257

1 exemplaren, 1 aanwezig

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
2e etage ; De doorkijk - Literatuur: ELLI

Exemplaren in andere vestigingen