Titeldetail

Zoeken in op
Titelblok: Alice in Wonderland / Lewis Carroll ; bew. door Jane Carruth ; geïll. door Rene Cloke ; [vert. uit het Engels]
Impressum: Leeuwarden : Libre, cop. 2010
Collatie: 89 p : ill ; 29 cm
Bibl. annot.: Vert. van: Lewis Carroll's Alice in Wonderland. - London : Award Publications, cop. 1990. - Oorspr. titel: Alice's adventures in Wonderland. - London : Macmillan, 1865. - Rugtitel: Lewis Carroll's Alice in Wonderland.
Annotatie: Als Alice een pratend wit konijn achterna loopt, is dat de start van een fantastisch avontuur. Vanaf ca. 9 jaar.
ISBN: 9789079758128
Auteur: Carroll, Lewis (1832-1898)
Medewerkers: Carruth, Jane
Cloke, Rene
Materiaal: Boeken Volw verh. - Boeken Jeugd verh.
Leeftijdcat: B - 9-12 jaar
Taalcode: Nederlands
Mediasoort: Boek
Publ.jaar: 2010
Jeugd/Volw.: Jeugd
Inform./Verh.: Verhalend
Genre: Sprookje
Zoektitel: Alice in Wonderland
Varianttitel: Lewis Carroll's Alice in Wonderland
Onderwerp: Sprookjesfiguren
Aanschaf inf: 2010-12-224
Als Alice een pratend wit konijn achterna loopt, is dat de start van een fantastisch avontuur, waarbij ze kan groeien en krimpen en ze allerlei merkwaardige figuren ontmoet, zoals de Soepschildpad, de Maartse Haas, de Zevenslaper, de Hoedenmaker en de Griffioen. In de zoveelste bewerking van het klassieke kinderboek uit 1865 van Lewis Carroll is het verhaal teruggebracht tot de actiemomenten voor jonge kinderen. Toch is het geen gemakkelijk toegankelijk verhaal, mede door het taalgebruik met woorden als kreeftenquadrille, processen en executeren. Verzorgde uitgave in groot formaat is ingedeeld in twaalf hoofdstukken en gedrukt in een groot lettertype. Passende klassieke, romantische illustraties met grappige details, die op elke bladzijde tussen de tekst staan en op het omslag tegen een rode stofstructuur achtergrond. Voor liefhebbers en als kennismaking met het cultureel erfgoed. Vanaf ca. 8 jaar.
Astrid Brockhoven
Titelnr: 51349

1 exemplaren, 1 aanwezig

  • 1x BeschikbaarBeschikbaar
2e etage ; Jeugd van Tegenw. - Verhalen: B CARR